HOME

ROMEINEN

EETGEWOONTEN

TAFELMANIEREN

MENU

KEUKEN

KOK

SMAAK

APICIUS

RECEPTEN

OVER MIJ

ARCHIEF

LINKS

 

 

 

 

 

 

 

De smaak van de Romeinse keuken is nergens beschreven. Gelukkig kunnen wij ons er een vrij goed idee van vormen door de recepten, die op naam van Apicius zijn overgeleverd, na te volgen. Mijn eigen ervaring heeft me geleerd, dat het smaakpalet van de meeste gerechten voldoende vertrouwd is om genietbaar te zijn en exotisch genoeg om aangenaam te verrassen. Wie zoekt naar overeenkomsten met hedendaagse culinaire tradities, zal die zeker vinden in de Noord-Afrikaanse keuken. Veelvuldig gebruik van verse koriander en komijn, het stoven van vlees in combinatie met vruchten, het samengaan van hartig en zoet: dat alles herkennen wij duidelijk in veel Marokkaanse gerechten.

 

 

 
 

© www.apiciana.nl