|

Uitwerking
Dit is het bondigste recept
van het hele kookboek. En toch zó de moeite waard.
Neem waspeen, schil ze en snijd ze in dobbelsteentjes. Kook die beetgaar,
zonder zout toe te voegen. Afgieten en als ze wat afgekoeld zijn even
door de bloem rollen. Wil je nog meer vrijheid nemen om te improviseren?
Meng dan een beetje gemalen korianderzaad*
en peper door de bloem.
Frituren in een koekepan met hete olijfolie tot ze een beetje bruinen.
Dan breekt weer een moment van vrijheid aan: je kunt ze opdienen met een
schaaltje oenogarum om in te dippen, of eenvoudigweg besprenkelen met
oenogarum of afblussen met deze saus, vlak voor je de koekepan van het
vuur haalt.
Oenogarum voor dit gerecht maak je van een
stevige witte wijn en genoeg garum* om de saus lekker hartig, maar nog
net een beetje rins te laten zijn. |
|