Apicius 371

 

 

Porcellum assum tractomelinum

Porcellum curatum a gutture extenteras, siccas. Teres piperis unciam, mel, uinum, impones ut ferueat, tractam siccatam confringes et partibus caccabo permisces. Agitabis surculo lauri uiridis, tam diu coques, donec lenis fiat et impinguet. Hac impensa porcellum imples, surculas, obduras charta, in furnum mittes, exornas et inferes.

 
 

 

Geroosterd speenvarken met pasta en honing

Haal het schoongemaakte speenvarken via de keel leeg, maak droog. Wrijf 25 gram peper fijn, honing, wijn, zet op het vuur tot het kookt, brokkel gedroogde tracta en meng dat beetje bij beetje in de pan. Roer met een takje verse laurier, kook het zolang, tot het zacht is en dik wordt. Vul het speenvarken met deze farce, bind dicht, omwikkel met papier, zet in de oven, pak uit en dien op.

 
 

 

 

© www.apiciana.nl