Apicius 392

 

 

Leporem farsilem

Leporem curas, ornas, quadratum componis. Adicies in mortarium piper, ligusticum, origanum, suffundes liquamen, adicies iecinera gallinarum cocta, cerebella cocta, pulpam concisam, oua cruda tria, liquamine temperabis. Omento teges et charta et surclas. Lento igni subassas. Adicies in mortarium piper, ligusticum, fricabis, suffundes liquamen, uino et liquamine temperabis, facies ut ferueat. Cum ferbuerit, amulo obligas, et leporem subassatum perfundes. Piper asparges et inferes.

 
 

 

Gevulde haas

Maak de haas schoon, bind hem op en vorm er een vierkant van. Doe in de vijzel peper, lavaszaad, oregano, giet er garum bij, voeg gekookte kippenlevertjes toe, gekookte hersenen, gehakt vlees, drie rauwe eieren, leng aan met garum. Bedek met varkensnet en papier en steek vast. Rooster licht boven een laag vuurtje. Doe in de vijzel peper, lavaszaad, wrijf fijn, giet er garum bij, leng aan met wijn en garum, breng aan de kook. Wanneer het aan de kook is, bind je het met zetmeel, en overgiet de licht geroosterde haas ermee. Bestrooi met peper en dien op.


 
 

 

 

© www.apiciana.nl