Apicius 174

 

 

Tisanam barricam

Infundis cicer, lenticulam, pisam. Defricas tisanam et cum leguminibus elixas. Ubi bene bullierit, olei satis mittis et super uiridia concidis porrum, coriandrum, anethum, feniculum, betam, maluam, coliculum mollem; haec uiridia minuta concisa in caccabum mittis. Coliculos elixas et teres feniculi semen satis, origanum, silfi, ligusticum. Postquam triueris, liquamine temperabis et super legumina refundis et agites. Coliculorum minutas super concidis.

 
 

 

Tisana "barrica"

Zet kikkerwerwten, linzen, erwten onder water. Wrijf gort schoon en kook die met de peulvruchten. Als het flink kookt, doe je er voldoende olie bij en snijd je er verse kruiden boven fijn: prei, koriander, dille, venkel, snijbiet, kaasjeskruid, zachte kool; doe die verse kruiden fijngesneden in de pan. Kook broccoli en maal voldoende venkelzaad, oreganum, duivelsdrek, lavaszaad. Nadat je het gemalen hebt, leng je het aan met garum en giet je het op de peulvruchten en roer je het erdoor. Fijngesneden kool erbovenop.

 
 

© www.apiciana.nl