Apicius 158

 

 

Patina de piscibus

Denticem, auratam et mugilem: accipies pisces, curatos subassabis, postea eos in pulpas carpes, deinde ostrea curabis. Adicies in mortarium piperis scripulos VI, suffundes liquamen, fricabis. Postea adicies liquaminis cyathum unum, uini cyathum unum, mittes in caccabum et olei unc. III et ostrea. Oenogarum facies feruere. Cum ferbuerit, patinam perunges et in <eam> pulpam supra scriptam mittes et [in] condituram de ostreis. Facies ut ferueat. Cum ferbuerit, franges oua XI, infundes super ostrea. Cum strinxerint, piper asparges et inferes.

 
 

 

Patina van vis

Tandbrasem, goudbrasem en harder: neem de vissen, maak ze schoon en rooster de licht, pluk er vervolgens het vlees af, en maak dan oesters schoon. Doe in de vijzel 10 gram peper, giet er garum bij, wrijf fijn. Daarna voeg je er 5 cl garum aan toe, 5 cl wijn, doe in een pan met 75 gram olie en de oesters. Breng de oenogarum aan de kook. Als het aan de kook is geweest, vet je een schotel in en doe je daarin het visvlees dat hierboven beschreven is en de saus van de oesters. Breng aan de kook. Als het aan de kook is, breek je 11 eieren, giet ze op de oesters. Als ze gestold zijn, bestrooi je het met peper en dien je het op.

 
 

© www.apiciana.nl