Apicius 136

 

 

Patina de rosis

Accipies rosas et exfoliabis, album tolles, mittes in mortarium, suffundes liquamen, fricabis. Postea mittes liquaminis cyathum unum semis, et sucum per colum colabis. Accipies cerebella quattuor, eneruabis et teres piperis scripulos VIII, suffundes ex suco, fricabis. Postea oua VIII frangis, uini cyathum unum semis et passi cyathum I, olei modicum. Postea patinam perunges et eam impones cineri calido, et sic impensam supra scriptam mittes. Cum cocta fuerit in thermospodio, piperis puluerem super asparges et inferes.

 
 

 

Patina van rozen

Neem rozen en haal de bloemblaadjes er af, verwijder het witte gedeelte, doe ze in de vijzel, giet er garum over, wrijf fijn. Doe er vervolgens 70 ml garum bij en zeef de puree door een zeef. Neem vier hersenen, haal de harde delen eruit en maal 10 gram peper fijn, giet er wat puree bij, wrijf fijn. Breek vervolgens 8 eieren, 70 ml wijn en een halve dl zoete wijn, een beetje olie. Vet daarna een schotel in en zet hem in de hete as, en doe er het hierboven beschreven mengsel bij. Als het gaar is geworden in het thermospodium, sprenkel er dan fijngemalen peper over en dien op.

 
 

© www.apiciana.nl