Apicius 390

 

 

Leporem Passenianum

Leporem curas, exossas, extensum ornas, suspendes ad fumum. Cum colorauerit, facies ut dimidia coctura coquatur. Leuas, asparges salem, assas, oenogaro tanges. Adicies in mortarium piper, ligusticum, fricabis, suffundes liquamen, uinum et liquamine temperabis in caccabum. Adicies oleum modicum, facies ut ferueat. Cum ferbuerit, amulo obligas. Leporem assum a dorso tangis, piper asparges et inferes.

 
 

 

Haas à la Passenius

Maak de haas schoon, ontbeen hem, bind hem langgerekt op, hang op in de rook. Als hij kleur begint te krijgen, laat je hem tot halverwege de kooktijd gaar worden. Haal uit de pan, bestrooi met zout, rooster, bestrijk met oenogarum. Doe in de vijzel peper, lavaszaad, wrijf fijn, giet er garum bij, leng het in de pan aan met wijn en garum. Voeg olie toe, breng aan de kook. Wanneer het aan de kook is, bind je het met zetmeel. Bestrijk de geroosterde haas hiermee aan de rugzijde, bestrooi met peper en dien op.


 
 

 

 

© www.apiciana.nl