Apicius 163

 

 

Patina urticarum calida et frigida

Urticam accipies, lauas, colas per colum, exsiccabis in tabula, eam concides. Teres piperis scripulos X, suffundes liquamen, fricabis. Postea adicies liquaminis cyathos duos, olei uncias VI. Caccabus ferueat. Cum ferbuerit, coctam tolles ut refrigescat. Postea patinam mundam perungues, franges oua octo et agitabis. Perfundes, subtus supra cinerem calidam habeat. Coctam piper minutum asparges et inferes.

 
 

 

Patina van brandnetels zowel warm als koud

Neem brandnetels, was ze, zeef ze, laat ze op een snijplank wat opdrogen, snij fijn. Maal 12 gram peper, giet er garum bij, wrijf fijn. Voeg vervolgens een dl garum toe, anderhalf ons olie. Laat het in een pan aan de kook komen. Als het aan de kook is geweest en gaar, neem het dan van het vuur om af te koelen. Vet dan een schone schotel in, breek acht eieren en klop ze los. Giet ze op de rest, zorg dat het van onder en boven hete as heeft. Is het gaar, bestrooi dan met fijngemalen peper en dien op.

 
 

© www.apiciana.nl