Apicius 144

 

 

Patellam tyrotaricham ex quocumque salso volueris

Coques ex oleo, exossabis, et cerebella cocta, pulpas piscium, iocuscula pullorum, oua dura, caseum mollem excaldatum, haec omnia calefacies in patella. Teres piper, ligusticum, origanum, rutae bacam, uinum, mulsum, oleum. <In> patellam ad lentum ignem <pones> ut coquatur. Ouis crudis obligabis, adordinabis, cuminum minutum asparges et inferes.

 
 

 

Tyrotaricha-schotel van welk gezouten vis je maar wilt

Smoor in de olie, ontdoe van de graten, en neem gekookte hersenen, fijngehakte vis, kippenlevertjes, hardgekookte eieren, opgewarmde zachte kaas, maak dat allemaal warm in een schotel. Maal peper, lavaszaad, oregano, wijnruitbessen, wijn, honingwijn, olie. Doe alles in de schotel en zet op een zacht vuur om gaar te worden. Bind met rauwe eieren, zorg dat het er een beetje mooi uitziet, strooi er fijngemalen komijn over en dien op.

 
 

© www.apiciana.nl